Name:
Location: butterworth, Malaysia

Saya suka makan laksa.

Thursday, October 19, 2006

Bright Eye Susan

8 oz tepung gandum
1/2 camcateh baking powder
8 oz mentega
4 oz gula halus/icing
secubit vanilin (1 tudung esen vanila)
1 biji kuning telur
kacang atau badam, dibakar, dibuang kulit dan didadu
Jem (preferrably blueberry), dimasak dengan api perlahan

Pukul gula, mentega rata. Masukkan kuning telur dan gaul sebati.
Masukkan tepung gandum yang diayak bersama baking powder.
Bentukkan bulat-bulat dan celupkan ke dalam putih telur, seterusnya digolekkan ke dalam badam.
Tekankan satu lubang di tengah-tengahnya.
Bakar dalam ketuhar pada suhu 200 degree Celcius selama 10 minit.
Keluarkan dan tekankan lagi lubang. Paipkan jem ke dalam lubang dan masukkan kembali ke dalam ketuhar selama 5 minit, atau sehingga badam garing.

0 Comments:

Post a Comment

<< Home